search
Categories
Sponsors
VirtualMetric Hyper-V Monitoring, Hyper-V Reporting
Archive
Blogroll

Badges
MCSE
Community

Cozumpark Bilisim Portali
Posted in Hayattan | No Comment | 3,316 views | 30/04/2010 23:20

Merhabalar,

Uzun zamandır blog’a post ekleyemiyordum. Gerek üniversitenin artan temposu, gerek Radore’deki işler, Arge yapmama engel oldu. Ortada Arge olmayınca da yazacak bir şey olmuyor tabiki. Fakat Radore’de işler biraz iyiye gitmeye başladı. Son bir kaç haftadır talihsiz olaylar nedeniyle sorunlarla uğraşıyordum, çoğu gün uykusuz da kaldım hatta. Fakat şuan sistem stabil hale girdi gibi. Ben de çalışmaya başladım tekrardan.

Öncelikle Radore’nin mail sistemi olan Exchange 2007’den kurtulduk. Çok sancılı bir süreç oldu ve sancıları hala sürüyor. Örneğin Genel Müdür Yardımcımız hala Outlook ile Exchange’e bağlanamadığından şikayetçi. Bunun dışında maillerimiz çalışmıyor diyen arkadaşlarımız da mevcut. Fakat az önce bu sorunu çözdüm diye ümit ediyorum. Çünkü yapıda çalışmaya devam eden Exchange 2007’yi kaldırdım.

Bununla birlikte yapımızda kalan son 2 DC’nin kaldırılması aşamasına geldim. Bu son 2 DC, yapıda bulunan son Windows Server 2008’ler. Diğer 3 DC ise, Windows Server 2008 R2 üzerinden hizmet veriyor. Böylece kalan son 2 sunucunun da yapıdan ayrılmasıyla, forest’ı bir üst seviyeye geçirebilmiş olacağım.

Az önce 5 yeni sunucunun kurulumuna başladım. Bunlardan ikisi, MSSQL Server 2008 R2 rolüne sahip olacak ve yedekli çalışacaklar. Böylece yeni Windows hosting paketlerimizin SQL’leri, R2 üzerinden açılmaya başlayacak. Bir diğer sunucu ise özel müşterilerimize yönelik yayına sokacağımız hosting sunucusu olacak. Bu sunucu üzerindeki hosting paketlerinde bulunan limitler müşteri ihtiyaçlarına göre belirlenip, fiyatlandırılabilecek.

Diğer sunucular ise Exchange sunucularımız olacak. 1 tanesi bizim için, yedekliliği sağlayacak. Diğeri ise müşterimizi yedeklemek amacıyla kullanılacak. Bu Exchange’ler, DAG olarak çalışacaklar.

Bu arada yakında çok sayıda Powershell scriptleri ekleme durumum olabilir Blog’a. SQL için Powershell scriptleri yazmaya başlamam gerekiyor. Benden şimdilik bu kadar..


Posted in Exchange Server, Windows Powershell | No Comment | 5,888 views | 27/04/2010 22:05

Exchange 2007’den mailbox sildiğinizde, bu mailbox disconnected mailbox’lar altında görünmeye devam eder. Mailbox’ın kullanıcısını ise başka bir mailbox ekleyemezsiniz bu durumda. Bu yüzden disconnected mailbox’ı kaldırmalı ve kullanıcıyı boşa çıkarmalıyız. Bu işlemi de Powershell üzerinden yapabilmekteyiz. Aşağıda Powershell v1 ve v2 kodlarını bulabilirsiniz.

Powershell v1:

Get-MailboxStatistics | where-object { $_.DisconnectDate -ne $null } | Select DisplayName,MailboxGuid

Powershell v2:

Get-MailboxStatistics -Database "DBName" | where-object { $_.DisconnectDate -ne $null } | Select DisplayName,MailboxGuid

Yukardan MailboxGuid’i aldıktan sonra aşağıdaki komut ile silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Remove-Mailbox -Database <Database-Name> -StoreMailboxIdentity <MailboxGuid> -confirm:$false

Bu işlem sonrası kullanıcınıza sıfır bir mailbox bağlayabilirsiniz.


Posted in Hosting & IIS7, Windows Server | 5 Comments | 15,552 views | 25/04/2010 20:49

It’s always a real nightmare to install Geo-IP for AWStats on Windows for me. Because finding geo-ip ppd file is too hard on the internet. Also if your version is not compatible with Perl version, you can’t install it. So i decided to write a post about this to help people who have same trouble with me. I’ll be very simple.

First, download Perl from here and install it (use x86 version):

Then open a cmd, then type this to update your db:

C:\Perl\bin\ppm.bat

Now, you are ready to install Geo-IP PurePerl:

ppm install http://www.yusufozturk.info/tools/Geo-IP-PurePerl.ppd

I hope it works for you. I installed this on Windows Server 2008 R2 and it works well.


Posted in Hosting & IIS7, Windows Powershell | No Comment | 10,985 views | 18/04/2010 12:05

First, you need IIS Log Parser 2.2 to parse log files and calculate daily usage. Then we will get list of websites with Powershell and write bandwidth usages into a file.

Download IIS Log Parser v2.2:

Install IIS Log Parser v2.2. I created a new directory in drive D called LogParser and copied 2 files (logparser.dll and logparser.exe) into that directory. Now let’s see Powershell codes how to use LogParser v2.2 with Powershell.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Import-Module WebAdministration
Websites = Get-Website *
Foreach ($i in $Websites)
{
$Name = $i.Name
$ID = $i.ID
$PhysicalPath = $i.PhysicalPath
$Date = (Get-Date).AddDays(-1).ToString("yyMMdd") + '.log'
$Bandwidth = &'D:\tools\LogParser\LogParser.exe' "Select Div(Sum(sc-bytes),1048576) As Bandwidth From '$PhysicalPath\W3SVC$ID\u_ex$Date'" -q:ON
$Value = "$Name : $Bandwidth"
Add-Content -Path Bandwidth.txt -Value $Value
}

You see how easy it is? But this is just an example. I don’t care about Log Path. You should edit path for your own environment. Have fun!


Posted in Windows Server | 1 Comment | 6,190 views | 17/04/2010 14:20

Bir müşterimiz Plesk 8.x üzerinden aldığı yedeği Plesk 9.x versiyonuna yükleyemiyordu. Update sonrası Plesk’in backup sisteminde değişiklik olmuş. Kısa bir araştırma sonrası elinizdeki .psa yedeğini aşağıdaki gibi dönüştürebildiğinizi öğrendim.

cd “%plesk_bin%”
pre9-backup-convert.exe –source=C:\yedek\yedek.psa –destination=C:\yedek

Update: WordPress font style nedeniyle yukardaki -‘ler düzgün görünmüyor. Yukardaki source ve destination kısımlarında çift – kullanmanız lazım. Yani – – source ve – – destination olacak.

İşlem sonrası xml haline dönüşmüş olan yedeği, Plesk klasörü içersinde bulunan Backup dizini altına taşıdıktan sonra Plesk panel üzerinde bulunan Backup/Restore menüsü aracılığı ile restore yapabiliyorsunuz.


Posted in Windows Powershell | No Comment | 3,501 views | 13/04/2010 21:35

Türkiye’deki Powershell kullanıcılarını bir araya getirmeyi amaçlıyorum. Böylece beyin fırtınası yaratarak, daha iyi projeler çıkarabiliriz ortaya. Her ne kadar Powershell kullanıcısı şuan için az olsa da (Türkiye’de), yapacağım seminer ve webinerler ile Powershell kullanımını arttırmaya çalışacağım.

Şuan kişisel sitem yusufozturk.info’da 100’ün üzerinde Powershell yazısı bulunmakta. Bunların arasında yeni başlayan kullanıcılara hitaben yazılmış yazılar da var, ileri seviye kullanıcılara göre yazılar da.. Umarım bu sene sonunda bu sayıyı 200’e çıkartabilirim.

Facebook grubuna aşağıdaki bağlantıdan üye olabilirsiniz:

Bundan sonraki Powershell yazılarını http://www.write-host.com üzerinden yayınlamaya çalışacağım.

Tüm sistem uzmanları ve sistem ile uğraşan öğrencileri gruba beklerim.