search
Categories
Sponsors
VirtualMetric Hyper-V Monitoring, Hyper-V Reporting
Archive
Blogroll

Badges
MCSE
Community

Cozumpark Bilisim Portali
Posted in Hayattan | No Comment | 2,532 views | 31/01/2009 22:03

Bugün Google’da yaşanan sorunla ilgili çok uzun yazılar yazdım. Üzerinde çok durdum hatta çok önemli dedim. Belki ilk bakışta böyle bir olayın neden önemli olduğu anlaşılamayabilir hatta sizin için tamamen önemsiz, sorun bile sayılamayacak bir durum olabilir. Fakat aşağıdaki yorumu okursanız, durumu daha iyi anlayacaksınız.

John said about 3 hours later:

I wonder if google in any way can be liable for this incident.
There is no doubt that the responsibility solely is at Google, but because of this incident, many website owners are facing negative impacts due to wrongful labelling of their website.

In example the website http://cyber…..com which was hurt badly today as they had just launched an expensive campaign.

Who will cover their losses in this respect?

Yukardaki gibi yorumlar çok sayıda mevcut. John’ın yukarda sorduğu güzel bir soru var. “Who will cover their losses in this respect?” İşte en önemli nokta bu. İtibar kaybı yaşayan binlerce şirketin bu kayıplarını kim karşılayacak acaba? Yaşanılan yaklaşık 40 dk’lık problemin, kimlere ne gibi zararlar yaşattığı henüz belli değil fakat ilerleyen saatlerde muhtemelen yavaş yavaş belli olacaktır.

Kaynak: http://blog.stopbadware.org/2009/01/31/google-glitch-causes-confusion


Posted in Hayattan | No Comment | 3,278 views | 31/01/2009 21:45

Google’da bugün yaşanan gelişmeler sonucu Google’un resmi blogundan yaptığı açıklaması aşağıda:

If you did a Google search between 6:30 a.m. PST and 7:25 a.m. PST this morning, you likely saw that the message “This site may harm your computer” accompanied each and every search result. This was clearly an error, and we are very sorry for the inconvenience caused to our users.

What happened? Very simply, human error. Google flags search results with the message “This site may harm your computer” if the site is known to install malicious software in the background or otherwise surreptitiously. We do this to protect our users against visiting sites that could harm their computers. We maintain a list of such sites through both manual and automated methods. We work with a non-profit called StopBadware.org to come up with criteria for maintaining this list, and to provide simple processes for webmasters to remove their site from the list.

We periodically update that list and released one such update to the site this morning. Unfortunately (and here’s the human error), the URL of ‘/’ was mistakenly checked in as a value to the file and ‘/’ expands to all URLs. Fortunately, our on-call site reliability team found the problem quickly and reverted the file. Since we push these updates in a staggered and rolling fashion, the errors began appearing between 6:27 a.m. and 6:40 a.m. and began disappearing between 7:10 and 7:25 a.m., so the duration of the problem for any particular user was approximately 40 minutes.

Thanks to our team for their quick work in finding this. And again, our apologies to any of you who were inconvenienced this morning, and to site owners whose pages were incorrectly labelled. We will carefully investigate this incident and put more robust file checks in place to prevent it from happening again.

Thanks for your understanding.

Update at 10:29 am PST: This post was revised as more precise information became available (changes are in bold).

Yukardaki koyu kısımlar, StopBadware’in yapmış olduğu düzeltme baskısından sonra yapılan güncellemeler. Ne yazık ki blog’daki ilk resmi açıklamanın nasıl olduğunu bulamadım. Şimdi de StopBadware’in yapmış olduğu resmi açıklamayı yani tabiri caizse Google çekmiş olduğu ayarı okuyalım:

This morning, an apparent glitch at Google caused nearly every [update 11:44 am] search listing to carry the “Warning! This site may harm your computer” message. Users who attempted to click through the results saw the “interstitial” warning page that mentions the possibility of badware and refers people to StopBadware.org for more information. This led to a denial of service of our website, as millions of Google users attempted to visit our site for more information. We are working now to bring the site back up. We are also awaiting word from Google about what happened to cause the false warnings.

[Update 12:31] Google has posted an update on their official blog that erroneously states that Google gets its list of URLs from us. This is not accurate. Google generates its own list of badware URLs, and no data that we generate is supposed to affect the warnings in Google’s search listings. We are attempting to work with Google to clarify their statement.

[Update 12:41] Google is working on an updated statement. Meanwhile, to clarify some false press reports, it does not appear to be the case that Google has taken down the warnings for legitimately bad sites. We have spot checked a couple known bad sites, and Google is still flagging those sites as bad. i.e., the problem appears to be corrected on their end.

For more information about how the process works and the relative role that Google and StopBadware.org play, please see our Clearinghouse page or this question in our FAQ.

[Update 1:36] Google updated its statement to reflect that StopBadware does not provide Google’s badware data.

Aslında yaşanılanların açıklaması çok kolay. Google kendi hatası sonucu, milyonlarca kullanıcının arama yapamamasına neden oldu. Google ise burada suçu kendine değil, başka birine atarak, yapılacak açıklamalardan bir şekilde kurtulmayı amaçlıyordu sanırım. Çünkü Google üzerinden Google’a bile girilemiyordu ve bu aslında ciddi bir dalga konusuydu. Yalnız Google bu sefer sert kayaya çarptı çünkü StopBadware acil olarak açıklama yaparak, Google’dan yapılan yanlış açıklamayı düzelttirmeye çalıştıklarını söyledi. StopBadware’in izlemiş olduğu politika da çok güzel aslında. Dikkat edeceğiniz gibi, yaşanılan olayları, yapılan düzeltmeleri an ve an yazarak, timeline olarak eklemişler resmi bloglarına. Google’un kendi hatasını StopBadware’in üzerine atarak, StopBadware’in itibarıyla oynaması bence yasal bir suç. Bu durumda StopBadware’in Google’u mahkemeye vermesi bile mümkün. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak..


Posted in Hayattan | No Comment | 2,655 views | 31/01/2009 17:32

googleGoogle’da bir kaç dakika boyunca tüm sitelerde bu hatayı aldık. Bir çok web sitesinden benzer hatalar almak çok normaldir fakat bahsi geçen web sitesi google.com olunca işler değişiyor biraz. Sonuç olarak işi sadece arama motorluğu olan bir web sitesinin hata vererek, hiç bir siteye ziyaretçi gönderememesi büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu hata yaklaşık bir 10 dk boyunca sürdü. Sonrasında yapılan bir çalışma ile sorun birçok sunucu üzerinde düzeltildi. Hatayı google.com.tr üzerinden giriş yapan kullanıcılar dikkat etmemiş olabilir lakin sadece google.com üzerinde bu hatanın meydana geldiği görülüyor. Yalnız bu yazıyı yazarken, sorunun tamemen giderilmiş olduğunu belirtmek istiyorum. Hata da alsa, hızlı şekilde hatasını kapatmayı bildi Google.


Posted in Hayattan | No Comment | 3,142 views | 31/01/2009 12:48

payplayPayPlay.FM üzerinden yasal mp3 indirebilmektesiniz. Mp3 başına 0.88$ ödediğiniz sitede, mp3’leri her türlü mp3 player’da calıştırabilmeniz de ayrıca güzel bir olay. Bunun yanında, indirdiğiniz mp3 başına size bir karma puan veriliyor ve karma puanları biriktirerek, ücretsiz mp3 indirme şansı yakalıyorsunuz. Ayrıca her gün farklı mp3’ler ücretsiz olarak indirilmeye sunuluyor.

Ödemelerinizi kredi kartı ya da Paypal ile yapabilmektesiniz. Belki de sevdiğim en güzel tarafı buydu PayPlay.FM’in. Çünkü bir çok yasal mp3 indirme sitesinde paypal seçeneği bulunmamakta. Site üzerinden ödeme yapabilmek için paypal sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Paypal üzerinden 5$ gibi küçük bir kredi bile aktarabilirsiniz hesabınıza. Daha sonra mp3 satın alırken, bu hesabınızdaki paradan düşülüyor.

karma

Sitenin üst kısmında, Karma puanlarınızı ve hesabınızda kalan parayı görebileceğiniz bir menü var. Mp3 indirme işlemi de cok kısa ve sorunsuz geçiyor. Tek yapmanız gereken, bulduğunuz parçanın yanındaki Download yazısına tıklamanız. Ayrıca site üzerinden yapılan download da çok hızlı gerçekleşmekte. İyi bir bağlantıya sahip sunucuları olduğu görülüyor.


Posted in Hayattan | No Comment | 3,492 views | 30/01/2009 00:01

Radore Telekom ve Microsoft iş birliği ile yapılan kampanyada, üniversite öğrencilerine çok uygun fiyatlarla vds veriliyor. Kampanyadan yararlanabilmek için öğrenci olmanız ya da öğrenci bir arkadaş üzerinden hesap satın almanız yeterli olacaktır. Başvurunuzu yaptıktan sonra, başvuru bilgilerinde ismi geçen kişiye ait okul kimliği fotokopisini Radore Müşteri Hizmetlerine ileterek, satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

VDS projesinde, Windows Server 2008 Standart Edition’ı ücretsiz olarak kullanmanız çok büyük bir avantaj. Hem DC edition kadar ram harcamayan, hem de DNS sunucusu olan bir işletim sistemine sahip olacaksınız. Bununla birlikte sunuculardaki 10 mbit paylaşımlı bağlantının, fiyata göre çok uygun olduğu görülebiliyor. Hyper-V, dedike ram ve işlemci kullanımı verebilmesi ile ünlü bir sanallaştırma platformu.

Kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru sayfasına:

adresinden ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.


Posted in Virtual Machine Manager, Windows Powershell, Windows Server | No Comment | 2,846 views | 29/01/2009 23:53

Powershell üzerinde SCVMM (System Center Virtual Machine Manager) ile ilgili bir komut çalıştırmak istediğinizde, muhtemelen aşağıdaki hatayı alıyorsunuz:

The term ‘X’ is not recognized as a cmdlet, function, operable program, or script file. Verify the term and try again.

Bu da Powershell üzerinde VMM Snapin eklemeden işlem yapamadığınız anlamına geliyor. Şimdi Powershell’e SCVMM kütüphanesini attach edelim.

1
Add-PSSnapin -name Microsoft.SystemCenter.VirtualMachineManager

For English Users: You need to attach SCVMM library to Powershell if you want to use VMM commands in Powershell. To do that, you can use the code above.


Posted in Hayattan | No Comment | 3,990 views | 29/01/2009 23:13

geoip_globeServage.net, resmi blogu üzerinden yapmış olduğu duyuru ile GeoIP güvenlik korumasına geçtiğini bildirdi. Bu koruma ile istemediğiniz cografya ya da bölgelerden giriş yapmaya çalışan kullanıcıların sitenize erişmesini engelleyebilmektesiniz. Özellikle Rusya’yı engellemek için iyi bir yol olabilir. Panel üzerinden sadece istediğiniz bölgelere izin vererek, bu bölgeler dışındaki kullanıcıların erişimlerini kolay bir şekilde kısıtlamış oluyorsunuz.

Her ne kadar Servage.net ile kötü bir maziye sahip olsak da, Servage Web Drive ve Spam Block uygulamaları ile takdirimi kazanmış bir hosting firmasıdır kendileri. Spam koruması ile size mail atanlara otomatik bir confirmation maili gitmesini sağlayabiliyorsunuz. Servage Web Drive ise diğer bir başarılı hizmetlerden bir tanesi. Yalnız vermiş oldukları bandwidth miktarını nasıl ölçtüklerini hala bilmiyorum. Lakin geçen yıl, gerçek bandwidth miktarını 30 ile çarparak kullanıcı panellerine yansıtıyorlardı. Sonrasında yaşamış olduğumuz tartışmada, beni cluster cluster dolaştırmışlardı. Gerçi 30 gb’lık site yedeklerimi tar’layıp, bana vermeleri güzel bir jestti. Böylece yedeklerimi hostgator müşteri hizmetleri ile hostgator’a taşımıştım. Her ne kadar tar’lı dosya bozuk da gelse, bir çok dosyamı o yedek sayesinde kurtarmış oldum. Servage’deki açık yüzünden sitemin hack edilmiş olmasından bahsetmeyeceğim bile. Fakat yine de böyle güzel bir güvenlik önlemi almış olmaları güzel.

GeoIP ile ilgili official açıklamayı okumak için:
https://www.servage.net/blog/2009/01/27/geoip-security-for-your-peace-of-mind/